zpět na tiskové zprávy

Zraněná seniorka neotvírala sousedovi. Strážníkům se to povedlo

Zraněná seniorka neotvírala sousedovi. Strážníkům se to povedlo
Vyškov – V jejím bytě v Revoluční ulici byly zatažené žaluzie, nezvedala telefon, ač bylo přes okno slyšet, že vyzvání. Ani po opakovaném bouchání na dveře a zvonění neotevřela, a tak se její soused obrátil na linku 156 a požádal vyškovské strážníky o pomoc.

Strach o starší sousedku měl v neděli 5. února. „Devadesátiletá žena podle něj daný den nevyšla z domu, v obavě o její život a zdraví nás tedy zkontaktoval. Na místo vyrazila hlídka, která si před domem všimla u jejích oken mírného vlnění žaluzií. Strážníkům bylo zřejmé, že má seniorka nějaký zdravotní problém. Přes dveře ji pak nabádali, aby se pokusila dostat ke vchodovým dveřím a otevřít. Mezitím zkontaktovali hasiče, aby zajistili vstup do bytu,“ popsal výjezd velitel vyškovské městské policie Petr Sedláček.

Zásah hasičů nakonec nebyl potřeba, strážníci totiž ženu namotivovali, aby sebrala poslední zbytky sil a otevřela. „Byla v šoku, zřejmě z pádu měla nateklou ruku. Nedokázala povědět, co se jí přihodilo. Následně si zraněnou a oslabenou seniorku převzali do péče přivolaní zdravotníci a převezli ji do vyškovské nemocnice,“ dodal velitel Sedláček.

17.02.2023