zpět na tiskové zprávy

Prozradila ho vrávoravá chůze. Navíc ani nevlastnil řidičský průkaz

Prozradila ho vrávoravá chůze. Navíc ani nevlastnil řidičský průkaz
Vyškov – Orientační zkouška na přítomnost alkoholu v dechu pro něj dopadla ještě dobře, slinný test už o poznání hůř. Na konci října si krátce po půlnoci všiml operátor kamerového systému osobního auta tmavé barvy, které zastavilo na Masarykově náměstí. Šofér zamířil do provozovny s občerstvením. Šel ovšem vrávoravou chůzí.

Operátor proto pojal podezření, že by muž mohl být pod vlivem alkoholu nebo návykové látky. „Informoval o tom hlídku, která se přesunula na nedaleké parkoviště, kde vyčkávala, zda podezřelý sedne znovu za volant. To se nakonec ve společnosti druhého muže stalo. Auto se vydalo směrem k Tyršově ulici, strážníci proto vyrazili za ním a pomocí majáku a rozsvícením zastavovacího nápisu jejich jízdu ukončili,“ popsal událost velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček.

Jednalo se o dva cizince, ani jeden nehovořil česky nebo anglicky. Oba gesty potvrdili, že u sebe nemají ani žádné doklady. Z toho důvodu strážníci na místo přivolali státní policii. Mezitím proběhla u třiadvacetiletého řidiče zkouška na alkohol s negativním výsledkem. „Výsledek testu na přítomnost omamných a psychotropních látek ze slin už ovšem pozitivní byl, konkrétně na THC. Později navíc vyšlo najevo, že dotyčný muž ani není majitelem řidičského průkazu,“ doplnil velitel Sedláček. Strážníci celou věc postoupili k dalšímu šetření státní policii.
04.11.2023