zpět na tiskové zprávy

Tyčkař Mario Hajzler dál kraluje sportovcům Vyškova, mezi kolektivy zaujali fotbalisté

Tyčkař Mario Hajzler dál kraluje sportovcům Vyškova, mezi kolektivy zaujali fotbalisté
Vyškov, 21. února 2024 – Úspěchy atletů AHA Vyškov vzdáleně připomínají tažení českých hokejistů z přelomu tisíciletí či vítězné fedcupové boje zlaté generace českých tenistek. Jenže zatímco u zlatého hattricku z let 1999 až 2001 hokejisté navázali dalším titulem až v roce 2005 a tenisový vítězný hattrick z let 2014 až 2016 přerušily Američanky, vyškovští atleti vládnou i čtvrtým rokem v řadě. Alespoň na papíře. Sportovcem Vyškova 2023 se totiž stal tyčkař Mario Hajzler.

Atlet, který má medaile z tuzemských mistrovství juniorů i dospělých a neztratil se ani při mezinárodním srovnání, zopakoval u odborné komise městské ankety Sportovec Vyškova loňské vítězství. Navázal tak na svého bratra Sebastiana a dalšího atleta AHA Vyškov, běžce Marka Kalouse.

U sportovní veřejnosti se ovšem musel sklonit před plavkyní Eliškou Veselou, která druhým místem zaujala také odbornou komisi. U hlasujících získala znakařka Klubu plaveckých sportů Vyškov výrazný náskok. Bronz připadl v obou kategoriích (Sportovec Vyškova a Nejoblíbenější sportovec Vyškova) oštěpaři Alexandru Čačovi.

V případě sportovních kolektivů přesvědčili odbornou komisi druholigové boje fotbalistů z MFK Vyškov. Tým vede po podzimní části druhé ligy tabulku se čtyřbodovým náskokem na Duklu Praha a má solidně nakročeno k přímému postupu mezi elitu, případně k zopakování si loňské baráže.

Veřejnost naopak výkony ambiciózního klubu, který má od začátku roku nového majoritního vlastníka, příliš neoslovily. Hlasující fanoušci vytáhli na první místo mezi kolektivy s výrazným náskokem Atletický klub AHA Vyškov – muži. V obou kategoriích pak zaujaly na stříbrném a bronzovém stupínku týmy Hokej Vyškov a JIMI Rugby Club Vyškov, jen si v každé vyměnily pozice.

Výsledky ankety se veřejnost dozvěděla ve středu 21. února na slavnostním předávání v kině Sokolský dům. Vyslechla si i jména trenérů roku nebo sportovní osobnosti. Tou se stal sedmasedmdesátiletý ryzí sportovní srdcař Petr Král, u kterého vyhrály míčové sporty: fotbal, basketbal a volejbal.

Sportovci a funkcionáři se sešli už na 22. ročníku. Zájem hlasujících byl vyšší než loni, organizátoři spočítali celkem 781 platných hlasovacích lístků.

Tyčkař Mario Hajzler dál kraluje sportovcům Vyškova
21.02.2024