zpět na tiskové zprávy

Velikonoční trhy: ukázky řemesel, hudba i výstava kraslic

Velikonoční trhy: ukázky řemesel, hudba i výstava kraslic
Vyškov, 18. března 2024 – Co nabídnou svátky jara ve Vyškově? Javory na Masarykově náměstí znovu „obrostou“ barevnými vajíčky a objeví se i dřevěné stánky, které budou od Modrého pondělí do Zeleného čtvrtka tvořit základ pro tradiční Velikonoční trhy.

Proutěné zboží, ovocná vína, přírodní kosmetika, sušené ovoce, lokální produkty, spousta dobrého jídla a samozřejmě kraslice i jarní dekorace. To vše i mnohem více bude od 25. do 28. března v prodeji na Velikonočních trzích. „Ve spolupráci s MAS Vyškovsko bude v úterý v rámci trhů probíhat ukázka lidových řemesel s košíkářem, sedlářem i tkadlenou a mezigenerační velikonoční dílna,“ popsala vedoucí Turistického informačního centra a koordinátorka trhů Michaela Štěrbová.

Pro všechny zájemce o působivý výhled se v pondělí a ve středu otevře i vyhlídka na radniční věži, oba dny vždy od 15.00 do 17.00 hodin.

Ve čtvrtek nebude v nabídce stánkařů chybět oblíbené zelené pivo. „Součástí čtvrtečního programu bude i ukázka výroby slámou zdobených kraslic s Aloisem Slezáčkem v infocentru od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00 hodin,“ připomněla Štěrbová.

Hudební část programu nabídne každý den trhů v 17.00 hodin jeden koncert. „Hned v pondělí přivítáme multižánrové brněnské uskupení The People, v úterý pak zahrají rockeři z No Limit. Středeční muzika bude na tradičnější notu a vystoupí mladá cimbálová muzika Vojara a na poslední den trhů je připravená domácí folk-rocková parta jménem Koňaboj,“ vyjmenovala ředitelka MKS Vyškov Viera Maňásková.

Jako zpestření si vyškovské infocentrum připravilo od 25. března do 5. dubna i speciální výstavu velikonočních kraslic, do které se může zapojit úplně každý. „Do 20. března stačí do TIC donést vyfouknuté vajíčko nazdobené oblíbenou tradiční i neobvyklou technikou a my ho zařadíme do výstavy. Je úplně jedno, jestli autorovi bude 5 nebo 80 let, chceme ukázat různorodost dekorací a radost z výroby,“ doplnila Štěrbová.

Velikonoční trhy 2024



19.03.2024