zpět na tiskové zprávy

Řidiči, pozor! Blíží se jarní blokové čištění vyškovských ulic

Řidiči, pozor! Blíží se jarní blokové čištění vyškovských ulic
Vyškov, 21. března 2024 – Odstranění desítek tun prachu, posypového materiálu a nánosů dalších nečistot. Vyškov zahajuje po Velikonocích v úterý 2. dubna čištění komunikací, chodníků a parkovišť. Denně úklidová firma vyčistí stovky metrů ploch. Aby byl úklid komplexní, je nutné uvolnit komunikace. Ve vyškovských ulicích se tak znovu v dostatečném předstihu objevují přenosné dopravní značky.

Úklid je rozepsaný na celý měsíc, skončí v pátek 26. dubna. Tradičně se začíná v ulicích Heydukova, Nerudova či Kašíkova. Harmonogram znovu doznal několika změn, jedná se ale spíš o kosmetické úpravy. „Vycházejí z předchozích zkušeností, cílem není v podstatě nic jiného než důkladná a efektivní údržba vyškovských ulic. Opakovaně se snažíme předejít případným nejasnostem s dopravním značením. Mnohé jsme doplňovali, ale víceméně šlo o vstřícný krok směrem k šoférům, protože samozřejmě ctíme lhůty uvedené v zákoně o pozemních komunikacích. Navíc blokové čištění je s dubnem už řadu let spjaté a informujeme o něm všemi možnými cestami,“ zdůraznil místostarosta Vyškova Roman Celý s tím, že úklid konkrétního místa v daném termínu končí odstraněním dopravního značení.

Na harmonogram čištění bude průběžně upozorňovat web i facebook města, komunikační služba Munipolis či místní rozhlas. „Úklid velkých parkovišť probíhá až v pozdních hodinách nebo o víkendu, aby co nejméně zasahoval do chodu města,“ upřesnil vyškovský místostarosta.

Znovu zopakoval, že jde o jediný den v roce, kdy je třeba omezení respektovat a auto přeparkovat. „Jedině pak údržbové a čistící práce proběhnou v potřebné kvalitě. V opačném případě pod auty a u obrub chodníků zůstávají nečistoty a zbytky posypového materiálu. Cílem je vyčistit vyškovské ulice. Mrzí nás, že to někteří po mnoha letech stále nechápou. Ohleduplností přispějeme ke snížení prašnosti ve městě a k celkovému vzhledu jednotlivých lokalit,“ doplnil místostarosta Celý.

Blokové čištění
21.03.2024