zpět na tiskové zprávy

Dvoudenní Slavnosti piva doprovodí zápasy českých hokejistů

Dvoudenní Slavnosti piva doprovodí zápasy českých hokejistů
Vyškov, 6. května 2023 – Světlá, tmavá, pšeničná, ovocná, kvasnicová i speciály. Masarykovo náměstí se promění v jeden velký výčep. Pod záštitou města proběhnou letos v rámci Vyškovských slavností tři různorodé akce, které spojuje dobré jídlo a pití: nejbližší Slavnosti piva (pátek 17. a sobota 18. května), Slavnosti jídla (pátek 14. a sobota 15. června) a Slavnosti vína (pátek 13. září).

Na pivu si budou moci návštěvníci pochutnávat za doprovodu zápasů Mistrovství světa v ledním hokeji, které se po devíti letech vrací do České republiky. O zápasy šampionátu se podělí Praha s Ostravou. „Milovníci chmelových nápojů tak na velkoplošné LED obrazovce uvidí i obě utkání našich hokejistů, která se v dané dny odehrají: v pátek s Rakouskem, v sobotu s Velkou Británií. Oba zápasy začínají ve 20.20 hodin,“ upřesnil místostarosta Vyškova Karel Goldemund s tím, že fanoušci uvidí celkem pět utkání ze skupiny.

V centru města se objeví 14 pivovarů, občerstvení, regionální produkty, víno a míchané drinky.

Organizátorem pivního setkání je stejně jako u dalších dvou akcí firma Break Point Communications ve spolupráci s městem. Při Slavnostech jídla a Slavnostech vína pak doprovodný program zajistí Městské kulturní středisko Vyškov. „Červnová dvoudenní akce víc myslí na celé rodiny. Chybět nebude například cooking show s Markétou Hrubešovou, vystoupení folklorních souborů, barmanská show a další hudební vystoupení. Přijede také animátorka s programem pro děti. Základem akce ale samozřejmě budou food trucky s různorodou nabídkou. Přes osvědčené klasiky nabídnou i méně obvyklé kuchyně,“ vyjmenoval místostarosta Goldemund.

Slavnosti vína pak vsadí v rámci doprovodného programu na komornější pojetí, v plánu je třeba vystoupení cimbálové muziky.

Dvoudenní Slavnosti piva doprovodí zápasy českých hokejistů
06.05.2024