zpět na tiskové zprávy

Park v pohybu. Festival sportu znovu potěší stovky vyškovských školáků

Park v pohybu. Festival sportu znovu potěší stovky vyškovských školáků
Vyškov, 13. června 2024 – Někteří si poprvé v životě zadovádí s ragbyovou šiškou nebo premiérově zkusí při plážovém volejbalu vybrat skokem do písku podání soupeře, jiní se před kamarády pochlubí, jak umí driblovat s balonem nebo jaké základní techniky sebeobrany už zvládnou. Potřetí a znovu ve velkém stylu. Vyškovský festival sportu zažije v pátek 21. června na atletickém stadionu a jeho okolí svůj třetí ročník.

Celodenní akce má opět podnázev Park v pohybu a připravuje ji Okresní sdružení České unie sportu Vyškov a Komise pro sport a využití volného času Rady města Vyškova. „Opět se jedná o prezentaci jednotlivých sportovních odvětví, seznámení dětí, rodičů i dalších zájemců z řad veřejnosti s jednotlivými disciplínami a možností si vybraný sport či jeho střípek na místě vyzkoušet. Na festivalu se při každém z uplynulých ročníků podílely zhruba dvě desítky spolků a klubů, pro které může den představovat zajímavý náborový potenciál. Ostatně čísla hovoří jasně: loni se akce zúčastnilo zhruba 1 300 dětí a mládeže,“ informoval vyškovský místostarosta Karel Goldemund s tím, že kluby a spolky si jednotlivá stanoviště zajišťují a obsluhují samy. A je znovu na nich, s jakými nápady přijdou a co všechno si u nich mladí zájemci na vlastní kůži vyzkouší.

Organizátory nicméně potěší, pokud se přidají i sportovní subjekty, které při uplynulých ročnících chyběly. „Primárním cílem je pobavit a oslovit pohybem děti v duchu formátu známého olympijského parku v menším měřítku města Vyškova. Festival dává příležitost seznámit se a vyzkoušet si tradiční i trendové sporty. Z akce se stala příjemná tradice, navíc nám pokaždé přálo počasí, snad tomu tak bude i letos. Dětem nebo jejich rodičům může akce napovědět, jaký sport by je mohl nejvíce bavit,“ okomentoval předseda České unie sportu Vyškov Jiří Moudrý.

Park Smetanovy sady bude do 12.00 hodin patřit základním školám, odpoledne od 13.00 do 17.00 si pak na své přijde široká veřejnost.

Park v pohybu
13.06.2024