zpět na tiskové zprávy

Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem
Vyškov – Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2. června večer všimla potácejícího se muže, který mířil od jednoho z tamních podniků k zaparkovanému autu značky Peugeot. Strážníci komunikovali s kolegou u kamer, aby výjezd muže z parkoviště monitoroval.

Jakmile se řidič vydal přes kruhový objezd, hlídka vyrazila za ním a podezřelé auto na sídlišti zastavila. Osmadvacetiletý muž sdělil, že vypil dvě piva. „Strážníci u něj provedli zkoušku s pozitivním výsledkem 1,51 promile alkoholu v dechu. Test na drogy ze slin byl negativní. Událost jsme předali státní policii,“ informoval velitel vyškovské městské policie Petr Sedláček.

S prakticky stejnými hodnotami se mohl „pochlubit“ muž, který krátce po půlnoci z pondělí na úterý 11. června nasedl v podnapilém stavu do auta značky Hyundai. Ani on nijak neřešil, že předtím strávil nějaký čas v podniku na náměstí Svobody. „Kolegové auto zpozorovali v Brněnské ulici a vydali se za ním. Pokračovalo na náměstí Čsl. armády, v Křečkovské ulici ho hlídka hned za kruhovým objezdem pomocí modrého majáku zastavila. Za volantem seděl padesátiletý muž,“ řekl velitel.

Na dotaz strážníků odpověděl, že měl pouze jedno pivo. Orientační dechová zkouška ovšem ukázala 1,60 promile alkoholu v dechu. Také v tomto případě si věc převzali státní policisté.
13.06.2024