zpět na tiskové zprávy

Návštěvníkům nemocnice slouží nové parkoviště, sanitka má lepší sjezd

Návštěvníkům nemocnice slouží nové parkoviště, sanitka má lepší sjezd
Vyškov, 18. června 2024 – Rozpočet města na letošní rok slibuje řešení parkovacích kapacit hned v několika vyškovských lokalitách. Stavba nového parkoviště u Nemocnice Vyškov sice začala už v loňském roce, 28 nových stání ale dílčímu zlepšení situace s parkováním v okolí krajské nemocnice pomůže. Na investici spolupracovalo město právě s Jihomoravským krajem.

Stavbu dělníci dokončili s měsíčním předstihem. Poslední květnový den tak byla uvedena do předčasného užívání. Slavnostního dokončení se za účasti náměstka jihomoravského hejtmana Jana Zámečníka a vedení Vyškova dočkala v úterý 18. června.

Nová plocha vznikla v zeleném pásu nemocničního areálu u komunikace vedoucí k výjezdové základně. Právě objekt zdravotnické záchranné služby se dočkal nového sjezdu s výstražnými světly. „Umístěná jsou při výjezdu z nového parkoviště a v obou směrech v Purkyňově ulici. Dosud nebyla přednost sanitek z areálové komunikace při někdejším vjezdu na parkoviště a na hlavní silnici nijak zajištěna,“ připomněl starosta Vyškova Karel Jurka.

Parkovacích míst je 28, z toho dvě stání poslouží pro invalidy. „Každé nové stání se počítá. K dílčímu zlepšení nezpochybnitelně dojde,“ zdůraznil starosta Jurka.

Podél parkoviště je asfaltová obslužná komunikace a chodník ze zámkové dlažby. „Ten jsme nechali propojit se stávajícím chodníkem podél polikliniky. Vyrostlo i nové oplocení z poplastovaného pletiva vymezující areál nemocnice,“ popsal vyškovský místostarosta Roman Celý s tím, že pozemky jsou ve vlastnictví kraje svěřené Nemocnici Vyškov. Po kolaudaci požádá úřad o bezúplatný převod pozemků do vlastnictví města.

Právě Jihomoravský kraj se na rozšíření parkování finančně podílel, a to rovnoměrným dílem. Náklady na stavbu, kterou měla na starosti společnost EUROVIA CS, a. s., přesáhly 6,6 milionu korun.

Parkování u nemocnice
18.06.2024