zpět na tiskové zprávy

V hlavní roli alkohol. Vyškovští strážníci si na milovníka rumu počkali

V hlavní roli alkohol. Vyškovští strážníci si na milovníka rumu počkali
Vyškov – Vyškovští strážníci v posledních měsících upozorňují na to, že oproti loňskému roku řeší vyšší počet opilých lidí. A jelikož jde často o lidi, kterým se nedaří chovat úplně slušně, nemají ani zdaleka problém lahev alkoholu ukrást. Ostatně přesně to se stalo v neděli 9. června večer v jednom z vyškovských obchodních domů.

Pětatřicetiletý muž se nijak neotálel a proběhnul hlavním vchodem i s košíkem v ruce. „Svědkyně muže s kapucí popsala, informaci jsme předali hlídce v terénu, která podezřelého našla u jiné prodejny v Brněnské ulici. Kolegové se s mužem přesunuli do původního obchodního domu ke zjištění škody a shlédnutí kamerových záznamů. Dotyčný se ke krádeži přiznal, prohlásil ale, že alkohol předal známému, kterému měl dlužit. Vzhledem ke způsobené škodě, kterou nebyl schopný na místě uhradit, jsme věc postoupili k dalšímu šetření ke komisi k projednávání přestupků,“ konstatoval velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček.

Strážníci přesto nelenili a jakmile dotyčný opustil prodejnu, domluvili se s velitelem směny, že se schovají v sousední Cukrovarské ulici, zatímco on bude muže sledovat přes kamerový systém. „Pachatel si udělal menší kolečko, aby nakonec přišel k místu, kde ukradené lahve pravděpodobně ukryl. O chvíli později ho strážníci zastavili. Ukradené zboží měl u sebe. Jednalo se o čtyři lahve lepšího rumu v hodnotě téměř 1200 korun,“ upřesnil velitel.

Podobný případ se stal hned následujícího dne. V pravé poledne kradl v jiném obchodním domě sedmašedesátiletý muž. „Šlo rovněž o lahev rumu, jen tentokrát v hodnotě sedmdesáti korun,“ dodal velitel Sedláček.
19.06.2024