zpět na tiskové zprávy

Skryté příběhy i Prázdninová stezka krávy Filomény. Venkovní hry se těší oblibě

Skryté příběhy i Prázdninová stezka krávy Filomény. Venkovní hry se těší oblibě
Vyškov, 14. července 2024 – Od podzimu roku 2021 je Vyškov zapojený do projektu Skryté příběhy, který prostřednictvím mobilní aplikace přináší neotřelý způsob, jak poznávat nová místa spolu s příběhem, který se k dané lokalitě váže. Partnery na cestách se tak stávají osobnosti nejen českých dějin. Nechybí ani vyškovská prázdninová hra s novým maskotem.

Po celé republice se v rámci projektu Skryté příběhy nachází už více než 260 nejrůznějších dobrodružných tras pro celou rodinu. Vyškovská venkovní hra nese jméno Carovo rozhodnutí a za rok 2023 ji dokončilo 348 skupin, což je dle odhadu více než 1 200 lidí.

Procházka, se svou délkou 3,5 kilometru, patří mezi ty méně náročné. Průvodcem je hráčům car Alexandr I. a celý děj je zasazený do roku 1805, těsně před slavnou bitvou tří císařů. Pro hru není třeba nic víc než mobilní telefon se staženou aplikací a datové připojení. Na všechny, kteří trasu z dob napoleonských válek splní, navíc čeká ve vyškovském infocentru malý bonus. „Na posledním stanovišti si hráči mohou udělat přímo v aplikaci fotku. Tu pak stačí ukázat obsluze u nás a odměna je nemine,“ uvedla vedoucí Turistického informačního centra Vyškov Michaela Štěrbová.

Carovo rozhodnutí ale není jedinou venkovní hrou, kterou si lze zpestřit procházku venku. Minulé léto si pro dětské návštěvníky infocentrum poprvé připravilo venkovní hru (B)Obří prázdninová cesta, a i letos se mohou těšit na další zábavu v ulicích města. „Bobra Vincenta z minulé stezky tentokrát vystřídala kravička Filoména, která vezme děti na procházku městem a na deseti zastaveních si ověří jejich znalosti,“ popsala vedoucí.

Pro úspěšné splnění je třeba jen soutěžní karta, která je od 1. června k vyzvednutí v informačním centru. Poté se stačí dle instrukcí projít městem, odpovědět na otázky a vyplněnou kartu odevzdat v TIC. „Každá odevzdaná a správně vyplněná kartička bude zařazena do slosování o zajímavé ceny, které proběhne po letních prázdninách,“ doplnila Štěrbová.

Skryté příběhy i Prázdninová stezka krávy Filomény





15.07.2024