zpět na tiskové zprávy

Rekonstrukce Babiččina dvorečku: zpevnění plochy i lepší zázemí pro prasata

Rekonstrukce Babiččina dvorečku: zpevnění plochy i lepší zázemí pro prasata
Vyškov, 23. července 2024 – Některá zvířata nakrmí, jiná si pohladí a další nechají jen volně procházet kolem sebe. To vše můžou návštěvníci ZOO PARKu Vyškov zažívat na populárním Babiččině dvorečku už víc než 20 let. Prostor, který navozuje atmosféru selského dvora, se dočkal zpevnění povrchu a lepšího technického vybavení.

Jedná se o plochu o téměř 700 metrů čtverečních. Ke změně vzhledu nedošlo, pro ošetřovatele ovšem bude prostor mnohem lépe udržovatelný. „Plochu jsme nechali zpevnit, zvolili jsme umělý kámen. Technicky jednoduše zastarala. Terén býval obzvlášť na jaře a na podzim blátivý, po deštích se tvořily kaluže. Zvířata tak budou mnohem více v suchu, stejně tak obuv malých návštěvníků,“ okomentovala investici ředitelka ZOO PARKu Vyškov Dagmar Nepeřená.

Rozšíření a oprav se dočkalo rovněž zázemí pro sudokopytníky s nápadným rypákem. „Z upraveného zázemí pro prasata mám obzvlášť radost, změny byly žádoucí,“ dodala ředitelka.

Řemeslníci se kromě něj a samotného zpevnění plochy zaměřili i na připojení na rozvod pitné vody či na odpady. Díky zhruba 100 metrům nového vodovodu lépe napojili také zázemí pro sousední lemury. „Pro další využívání dvorečku bylo potřeba zrekonstruovat stávající zařízení. Zejména malí návštěvníci tady přicházejí do přímého kontaktu s chovanými domácími zvířaty, která v mnoha případech znají jen z obrázků. Je to pro ně určitě zážitek. Můžou z bezprostřední blízkosti pozorovat kozy, ovce, prasata nebo třeba slepice,“ vyjmenoval místostarosta Vyškova Josef Kachlík.

Nejvýhodnější nabídku předložila firma DOBEŠ-STAVBY, cena prací přesáhla 1,8 milionu korun. Hotovo bylo se startem letních prázdnin.

Rekonstrukce Babiččina dvorečku: zpevnění plochy i lepší zázemí pro prasata
23.07.2024