zpět na tiskové zprávy

Řidič autobusu nechtěl v noci svézt opilce, ten rozbil sklo ve dveřích

Řidič autobusu nechtěl v noci svézt opilce, ten rozbil sklo ve dveřích
Vyškov – Sobota 10. srpna, krátce po čtvrté hodině ranní, vyškovské autobusové nádraží, stanoviště číslo 7. Opilý muž se chtěl svézt autobusem a dostal se kvůli tomu do sporu s šoférem. Právě řidič autobusu se obrátil na tísňovou linku městské policie s tím, že muži odmítl vstup a ten mu následně rozkopl vstupní dveře.

Pachatel podle něj utekl neznámo kam. Hlídka strážníků proto vyrazila na místo. „Podle řidiče se muž jevil podnapile, neumožnil mu tak vstup do vozu. Dotyčný měl reagovat tak, že nejprve kopnul do spodní části skleněné výplně dveří u řidiče a následně pěstí udeřil do vrchní části skleněné výplně. Ta nevydržela a rozbila se. Předběžná škoda podle řidiče dosahovala 50 tisíc korun. Popsal asi pětadvacetiletého muže s červeným trikem a tmavými kalhoty,“ informoval velitel vyškovské městské policie Petr Sedláček.

Strážníci si uvědomili, že muže stejného popisu viděli na křižovatce ulic Brněnská a Nádražní, ihned tak na místo vyrazili. „Muže odpovídajícího popisu nakonec našli na parkovišti budovy vlakového nádraží. Doklady u sebe neměl. Podle pořízené fotografie podezřelého řidič autobusu vzápětí potvrdil, že se jedná o pachatele. Dvaadvacetiletý agresor nakonec skončil v poutech,“ dodal velitel s tím, že věc si následně převzali státní policisté.


15.08.2024