zpět na tiskové zprávy

Stejskalova ulice projde na podzim opravou. Chodci budou víc v bezpečí

Stejskalova ulice projde na podzim opravou. Chodci budou víc v bezpečí
Vyškov, 26. srpna 2024 – Na jedné straně předláždění chodníku, na druhé pak podélné parkovací stání, k tomu oprava povrchů či rekonstrukce veřejného osvětlení. Jednosměrná Stejskalova ulice se letos dočká stavebních zásahů. Nachází se přímo pod Nemocnicí Vyškov a má jedno specifikum: vede po ní linka městské autobusové dopravy.

Investici tak radnice navrhuje z důvodu zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu. Samotná komunikace si zaslouží opravu, lidé pak jistější pohyb po chodníku. Kvůli absenci normové šířky jsou totiž místy nuceni vstupovat do vozovky.

Uplynulý i plánovaný stavební ruch v ulici pak trochu připomíná loňské opravy chodníků a části komunikace ulice Ve Mlýnku. „Také tam museli obyvatelé přečkat investici vodohospodářů a následně zásahy plynařů. Jelikož byla lokalita rozkopaná, rozhodli jsme o opravě chodníků či obrub. Stejskalova ulice má po loňsku hotovou rekonstrukci plynovodu, letos musejí její obyvatelé vydržet opravu vodovodního a kanalizačního řádu. My bychom na práce rádi navázali,“ uvedl vyškovský starosta Karel Jurka s tím, že opravu kanalizace a vodovodu zahájila firma v polovině července, hotovo má být v září. Následovat bude městská investice. Celková délka stavební úpravy ulice přesahuje 250 metrů.

V úseku proběhne i rekonstrukce veřejného osvětlení. Některé sloupy se totiž nacházejí mimo uliční prostor za oplocením předzahrádek. Ze soukromých pozemků se tak přesunou do tělesa chodníku. „Z pohledu směru jízdy opravíme po levé straně chodník z betonové zámkové dlažby, přičemž přejezdové plochy sjezdů k nemovitostem budou mít odlišnou barvu. Po pravé straně pak mezi sjezdy vzniknou podélná parkovací stání,“ informoval místostarosta města Roman Celý.

Samotný jízdní pruh má být z vozovkového krytu z asfaltobetonu. „V místě stykové křižovatky s ulicí Karla Čapka budeme dbát o to, aby měly autobusy dostatečný oblouk pro bezpečný průjezd,“ připomněl místostarosta Celý.

Oprava si vyžádá částečnou a následně úplnou uzavírku ulice. „Pochopitelně se budeme snažit o to, aby byla obnova co nejkratší. Hluku, prašnosti či zhoršené dopravy si už lidé v lokalitě užili dost. Nicméně pevně věříme, že výsledek ocení,“ doplnil starosta Jurka. Hotovo má být podle něj v listopadu.

Stejskalova ulice projde opravou
25.08.2024