zpět na tiskové zprávy

Pivní festival se vrací na místo činu. Slibuje deset pivovarů i Dark Gamballe

Pivní festival se vrací na místo činu. Slibuje deset pivovarů i Dark Gamballe
Vyškov, 30. srpna 2024 – Doznívající léto, orosený půllitr v ruce, pohodová atmosféra a dobrá hudba. Turistické informační centrum Vyškov si na odpoledne 6. září připravilo 2. ročník Pivního festivalu. Masarykovo náměstí tak znovu ovládnou především minipivovary čepující své tradiční ležáky, ale i pšeničná nebo ovocná piva.

Široká nabídka občerstvení a stánků, stejně jako minule, myslí i na zastánce vína a míchaných drinků.

Veškeré dění vypukne v pátečních 14 hodin. „Návštěvníci se už teď mohou těšit na rozličnou nabídku deseti pivovarů z celé Moravy. To své si vybere snad každý,“ popsala vedoucí Turistického informačního centra Michaela Štěrbová. 

Program je přichystaný i pro ty nejmenší. „Pro děti bude připravená výtvarná dílnička až do 17.30 hodin. I na pódiu pak budou probíhat různé soutěže, do kterých se kromě dětí zapojí i dospělí,“ upřesnila Štěrbová.

Netradiční cimbálovka a místní rocková legenda. Takový bude hudební program letošního Pivního festivalu. „V 16.30 rozjede hudební program kapela Cimbal Hell Band. Spojení cimbálu, houslí a baskytary slibuje nevšední zážitek. Určitě si poslechneme lidové písně, ale pánové mají ve svém repertoáru též slavné filmové soundtracky i hity Metallicy, U2, Pink Floyd a Coldplay,“ představila prvního interpreta.

Po pekelném cimbálu dostane prostor pro představení posádek XXXII. Rally Vyškov, jejíž hlavní závod proběhne o den později. „Po více než roce se na Masarykovo náměstí vrátí vyškovští Dark Gamballe. Ve 20.30 začne jejich koncert plný ověřených hitů i novějších skladeb z posledního alba Dobrý lhář. Diváky tak čeká energické a rockové zakončení celého festivalu,“ doplnila Štěrbová.

Pivní festival
30.08.2024