zpět na tiskové zprávy

Z náklaďáku se sypaly kovové plíšky. Pomohl kamerový systém

Z náklaďáku se sypaly kovové plíšky. Pomohl kamerový systém
Vyškov – Zaměstnanec jedné z vyškovských firem si v pondělí 30. září všiml výrazného poklesu tlaku v jedné z pneumatik služebního vozu. Nakonec nebyl sám. Zkontaktoval každopádně Městskou policii Vyškov s informací, že se na vozovce nachází větší množství kovových plíšků.

Strážníci pojali podezření, že se kovové součástky vysypaly z některého z nákladních aut, které mířilo z průmyslové zóny. Nakonec pomohlo kvalitní rozlišení kamery na průtahu. „Po zdlouhavé a náročné kontrole kamerových záznamů se obavy potvrdily. Rovnou dvakrát projelo křižovatkou Dukelská x Havlíčkova nákladní auto značky Scania, ze kterého se plíšky sypaly. Vůz nakonec projížděl ulicemi Tovární, Sochorova, Olomoucká, Dukelská a Brněnská. Mířil směrem na Brno. Zkontrolovali jsme komunikaci po konec katastrálního území města a zkontaktovali úklidovou firmu i zástupce Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje,“ poznamenal velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček.

Podle jeho slov šlo o stovky drobných součástek. „Jednalo se o několikacentimetrové plíšky, z nichž některé měly ostré hroty. V průběhu úklidu v několika ulicích jsme usměrňovali provoz. Firmu, pod kterou vozidlo jezdí, známe,“ ujistil velitel Sedláček s tím, že přestupek postoupili do správního řízení.

„Podobná“ událost se stala v létě. Celou ji odstartoval pád cyklisty na kruhovém objezdu před Agrodomem. Na vině byla kluzká kapalina vylitá na vozovce. Strážníci nakonec znovu díky kamerovému systému zjistili, že zodpovědný byl kamion značky Scania s polskou registrační značkou, kterému vytékala z nádrže nafta. Stopy paliva se nacházely v celém úseku Křečkovské ulice.
08.10.2024