zpět na tiskové zprávy

Házela okolo sebe kameny. Drogově závislá se tak chtěla zbavit přítele

Házela okolo sebe kameny. Drogově závislá se tak chtěla zbavit přítele
Vyškov – Rozbité čelní sklo auta, poškozený balkon a hádka kvůli drogám. Při hlídkové činnosti v lokalitě Na Hraničkách zkontaktoval v pondělí 23. ledna odpoledne vyškovské strážníky zhruba patnáctiletý mladík s tím, že se u sousedního domu hádá mladý pár a že vzduchem létají skleněné lahve.

Hlídka se k domu vydala a spatřila mladšího muže a ženu. „Prakticky hned si kolegové všimli i rozbitého skla pod balkonem v prvním patře a vysklené výplně lodžie. Na dotaz strážníka se žena k poškození přiznala. Při pozdější komunikaci s podezřelou si kolegové všimli také poškození čelního skla i kapoty osobního auta. Ani v tomto případě nezapírala,“ informoval velitel vyškovské městské policie Petr Sedláček.

Teprve osmnáctiletá podezřelá sdělila, že na lodžii i osobní auto hodila několik kamenů. Na dotaz, proč to udělala a co ji k tomu vedlo, odpověděla, že kameny mrštila záměrně. Chtěla vzbudit zájem policie, která ji měla z místa odvézt, a zbavit tak jejího partnera.

Jelikož se jednalo o podezření ze spáchání trestného činu, strážníci na místo přivolali kolegy ze státní policie. „Dvaadvacetiletý partner podezřelé následně uvedl, že se s přítelkyní pohádal kvůli drogám. Měl jí vyčítat, že by je coby těhotná neměla užívat. Na výtku měla reagovat tím, že vzala do rukou kameny,“ sdělil velitel strážníků.

Orientační zkouška na přítomnost alkoholu v dechu byla v jejím případě negativní. U testu na drogy už byl ovšem výsledek pozitivní. „Její chování vykazovalo znaky roztěkanosti a výkyvů nálad, zkouška odhalila pozitivní výsledek na amfetamin/metamfetamin. Uvedla, že užívá pervitin, případně heroin,“ doplnil velitel Sedláček s tím, že dotyčná je v sedmém měsíci těhotenství.

Zatímco k poškozenému autu se během řešení situace dostavil jeho majitel, v případě poškozené lodžie se strážníkům podařilo na služebně z portálu katastru nemovitostí zjistit a následně zkontaktovat majitelku bytové jednotky a vyzvat ji ke zjištění výše způsobené škody. U osobního auta škoda přesáhla 15 tisíc korun. Věc strážníci kvalifikovali jako trestný čin a předali případ státní policii.
21.02.2023