zpět na tiskové zprávy

Je čas na blokové čištění. Z ulic Vyškova zmizí tuny nečistot

Je čas na blokové čištění. Z ulic Vyškova zmizí tuny nečistot
Vyškov, 25. března 2023 – Když se řekne jaro, nejedné hospodyňce vytane na mysli jarní úklid. Ten čeká i ulice Vyškova. Odstranění desítek tun prachu, posypového materiálu a nánosů dalších nečistot ve městě startuje v pondělí 3. dubna. Aby byl úklid kompletní, je nutné uvolnit komunikace. Ve vyškovských ulicích se tak znovu v dostatečném předstihu objevují přenosné dopravní značky.

Tradičně se začíná v ulicích Heydukova, Nerudova, Jiráskova či Kašíkova, harmonogram nicméně doznal několika změn. Úklid je rozepsaný na celý měsíc, končí v sobotu 29. dubna. „Proběhl monitoring lokalit, ve kterých jsme v minulosti zaznamenali nejasnosti s dopravním značením. Značky v ulicích umístěné samozřejmě byly, coby vstřícný krok ale ještě některé doplníme, aby byl rozsah úklidu daného úseku pro řidiče jednoznačný,“ vysvětlil místostarosta Vyškova Roman Celý s tím, že úklid konkrétního místa v daném termínu končí odstraněním dopravního značení.

Proběhla i aktualizace seznamu v případě nových ulic či nových částí komunikací. „Úklid velkých parkovišť bude probíhat o víkendech, aby nenarušoval pracovní dny,“ upřesnil vyškovský místostarosta. Na harmonogram čištění komunikací bude průběžně upozorňovat web i facebook města, komunikační služba Munipolis či místní rozhlas.

Stále se přesto každoročně najdou stovky šoférů, kteří značení nerespektují a brání zaparkovanými auty v úklidu. „Pod nimi a u obrub chodníků pak zůstávají nečistoty a zbytky posypového materiálu. Cílem je vyčistit město. Všichni si přejeme co nejhladší průběh úklidu. Jde o jediný den v roce, kdy je třeba přeparkovat, ohleduplností přispějeme ke snížení prašnosti ve městě,“ doplnil místostarosta Celý.

29.03.2023