zpět na tiskové zprávy

Munipolis nabízí lepší komunikaci s úřadem i zprávy přímo do mobilu

Munipolis nabízí lepší komunikaci s úřadem i zprávy přímo do mobilu
Vyškov, 17. dubna 2023 – Komunikační platformu Munipolis používá řada měst a obcí v České republice. Prostřednictvím krátkých zpráv a upozornění informuje skrze ni městský úřad a samospráva obyvatele o novinkách a událostech ve městě. Přihlášení uživatelé ji naopak mohou využít k nahlášení nejrůznějších závad na městském mobiliáři nebo k předání svých podnětů zástupcům města.

Jedinou podmínkou služby, která se obyvatelům nabízí zdarma, je jednoduché přihlášení do systému a stažení aplikace do mobilního telefonu. „Důležité je, aby lidé uvedli co nejpřesnější údaje o sobě a v aplikaci vybrali témata, o kterých chtějí být informováni. Nemusí se obávat, že jejich data budou zneužita nebo že jim na mobil budou přicházet nevyžádané zprávy a reklamní nabídky. Tato věc je se společností Munipolis smluvně ošetřena,“ vyvrátil místostarosta města Roman Celý možné obavy ze zneužití údajů přihlášených osob. Přesná identifikace účastníků umožňuje cílit zprávy a informace přímo ke skupinám lidí, kterých se týká. „Výpadky elektřiny nebo blokové čištění se včas dozvědí jen lidé žijící v dané lokalitě,“ vysvětlil místostarosta. Možností, jak zprávy přijímat, je hned několik. Záleží na jednotlivých přihlášených, který kanál si vyberou. Kdo nechce být informován přímo přes aplikaci, může zvolit e-mail nebo i sms zprávu.

Munipolis však umožňuje i opačný směr komunikace. „Lidé mohou nahlašovat místa ve městě, kde něco není v pořádku. Především nám jde o závady na městském majetku. Ostatně už to několik týdnů poměrně dobře funguje. Dané místo vyfotí a fotku pošlou přes aplikaci k nám. Dáme jim zpětnou vazbu a podnět se ihned dostane přímo ke kompetentním pracovníkům na úřadě,“ přiblížil místostarosta Celý s tím, že radnice vyřešený problém pak na stránkách vyškovské Munipolis zveřejní.

Flexibilní komunikační platforma nabízí velké množství různých typů propojení s občany. „Věříme, že zájem Vyškovanů bude růst. Budeme rádi, když službu alespoň vyzkouší,“ vybídl vyškovský místostarosta.
 
Co Munipolis nabízí především:
•    Upozornění na krizové události – výpadky energií, blížící se vichřice, dopravní uzavírky, varování před podomními prodejci apod.
•    Novinky a důležitá upozornění z úřadu – aktuality a tiskové zprávy, poplatky, digitalizovaný Vyškovský zpravodaj, digitalizované hlášení rozhlasu, upozornění na blokové čištění apod.
•    Pozvánky na kulturní a sportovní akce
•    Možnost vyjádřit svůj názor v on-line anketách
•    Možnost nahlášení závad

18.04.2023