zpět na tiskové zprávy

Díry ve vozovce dělníci postupně opravují, hotovo je v Joklově ulici

Díry ve vozovce dělníci postupně opravují, hotovo je v Joklově ulici
Vyškov, 1. května 2023 – Každoročně po zimním období řeší město výtluky na silnicích. Jejich oprava je závislá na dodavatelích výplňové směsi i na vhodném počasí.

Letošní zima nepřinesla výrazné mrazy a byla spíše mírná. Paradoxně právě teploty oscilující kolem bodu mrazu mají na kvalitu vozovek výraznější vliv než dlouhodobé teploty hluboko pod nulou. Časté výkyvy totiž způsobují praskání asfaltu a tvorbu trhlin. 

Letos byla nejvíce postižená Joklova ulice, kde se městu podařilo renovaci uspíšit a výtluky zaplnit už v dubnu. „Většinou ale volíme postup, kdy nejprve proběhne blokové čištění a teprve potom opravujeme díry ve vozovce. Jsme jednak závislí na vhodných klimatických podmínkách a také na dodavatelích výplňové směsi. Ti zase čekají na spuštění nejbližších obaloven, kde se hmoty vyrábějí. Jejich provoz se většinou rozjíždí až na konci dubna,“ vysvětlil vyškovský místostarosta Roman Celý, proč dělníci výtluky postupně zasypají až během května.

V případě Joklovy ulice se podařilo získat hmotu z odlehlejší bzenecké obalovny, a opravu tak uspíšit. „Ačkoliv se to nemusí zdát, i tyto drobnější opravy město stojí nemalé peníze. Renovace v Joklově ulici tak přišla na 150 tisíc korun,“ dodal místostarosta.

V polovině dubna mělo město hotový soupis postižených míst. Mezi první ulice a části města, kde budou opravy od května probíhat, patří ulice Dvořákova, Albrechtova, Sportovní, Hanácká, Karla Čapka, Maxima Gorkého, Lhota a Rychtářov. „Důležitým zdrojem tipů pro nás byla nově také platforma Munipolis, prostřednictvím které nás na několik lokalit s výtluky upozornili sami Vyškované. Za tuto formu podpory jsme velmi rádi,“ zdůraznil Celý.

02.05.2023