zpět na tiskové zprávy

Zažijte Vyškov jinak. Festival bude zážitkem pro celou rodinu

Zažijte Vyškov jinak. Festival bude zážitkem pro celou rodinu
Vyškov, 16. května 2023 – Scény ze slavného filmového muzikálu, chill-out zóna, domácí Dark Gamballe, nostalgický rodinný film Děti Nagana, aktivity vyškovských spolků a organizací, dílničky pro děti i originální písňový repertoár Igora Orozoviče. První ročník Festivalu Uprostřed města nabídne po dva dny příležitosti, jak pestře strávit čas. Městské kulturní středisko festival pořádá společně s Turistickým informačním centrem Vyškov.  

Konat se bude v pátek 26. a v sobotu 27. května. Infocentrum v jeho rámci zahájí novou turistickou sezonu. „Jak název napovídá, uskuteční se na Masarykově náměstí a v přilehlých uličkách. Připravené budou taneční workshopy, přednášky, jarmark, zpřístupněná radniční věž, soutěže a řada rozmanitých hudebních vystoupení,“ vyjmenovala ředitelka MKS Viera Maňásková. Po celý festival bude na náměstí dostupné občerstvení a stánky prodejců.

Páteční podvečerní program odstartuje několik úryvků z moderně pojatého filmového muzikálu Ať žijí duchové! v podání Divadla Haná. Po nestárnoucích písních Hajný je lesa pán nebo Každý den přítomné potěší koncert mladé brněnské cimbálové muziky Pajtáš. O vyvrcholení dne se postará letní kino, konkrétně promítání rodinné komedie Děti Nagana o tom, co s několika hrdiny udělali skuteční sportovní hrdinové z památného hokejového vítězství v japonském Naganu.

V průběhu soboty se v centru města postupně vystřídají Django Jet (taneční swing a francouzský gypsy jazz), vyškovská formace Kosmonopol (modern-rock), domácí Pěvecký sbor Antonína Tučapského, žesťoví Muzikanti na tripu, stálice Dark Gamballe (alternativní metal) či kapela Igor Orozovič & Co. Mnozí Igora Orozoviče znají zejména jako herce, on ovšem řadu let i zpívá, skládá hudbu a píše texty. Na pódiu se představí s autorským kabaretním programem.

Stánek infocentra nabídne například origami dílnu nejen pro děti. Ostatně podle dávné japonské tradice přináší poskládání 1000 origami jeřábů z papíru štěstí. Z výrobků diváků by měla následně vzniknout originální umělecká instalace ve veřejném prostoru. Na festivalu se budou podílet i třeba Knihovna Karla Dvořáčka, Maják Vyškov, Hvězdárna Vyškov, Základní umělecká škola Vyškov či Zoopark Vyškov.

Festival láká děti i dospělé
22.05.2023