zpět na tiskové zprávy

Park v pohybu. Festival nabídne řadu sportovních disciplín

Park v pohybu. Festival nabídne řadu sportovních disciplín
Vyškov, 13. června 2023 – Sportovní subjekty, které se nezúčastnily premiéry, zřejmě zalitovaly. Vyškovský festival sportu se po loňském úspěšném ročníku znovu hlásí o slovo a pozornost. Druhý ročník se na atletickém stadionu a jeho okolí uskuteční v pátek 16. června.

Celodenní akce má opět podnázev Park v pohybu a připravuje ji Okresní sdružení České unie sportu Vyškov a Komise pro sport a využití volného času Rady města Vyškova. „Znovu půjde o prezentaci jednotlivých sportovních odvětví, seznámení dětí, rodičů i zájemců z řad veřejnosti obecně s jednotlivými disciplínami a možností si vybraný sport či jeho fragmenty na místě vyzkoušet. Děti chceme pobavit a oslovit pohybem, pro sportovní kluby a spolky může den představovat zajímavý náborový potenciál, protože dopolední hodiny budou znovu patřit žákům základních škol z Vyškova a okolí,“ informoval předseda komise David Mach s tím, že kluby a spolky si jednotlivá stanoviště samy zajistí. A znovu je na nich, s jakými nápady přijdou a co všechno si mladí zájemci na vlastní kůži vyzkouší.

Loni se jich na akci podílely bezmála dvě desítky. „Program odvíjející se od zájmu organizací ještě ladíme. Samozřejmě jsme ale do příprav vstoupili s cílem a nadějí, že letošní ročník počtem stanovišť ještě přesáhne loňskou premiéru. Ostatně jsou to právě kluby a spolky, jež zásadně přispěly ke skvělé realizaci myšlenky, která se inspirovala formátem známého olympijského parku v menším měřítku města Vyškova,“ připomněl předseda České unie sportu Vyškov Jiří Moudrý.

Park Smetanovy sady bude do 12:00 hodin patřit základním školám, odpoledne od 13:00 do 17:00 si na své přijde široká veřejnost. „Generace rodičů či prarodičů dnešních školáků si samozřejmě pamatují každodenní hraní dětí venku, na hřištích či každém volném plácku, což dnes bohužel neplatí. Každému podpůrnému projektu, aby se pohyb nevytrácel z běžného života, je třeba napomáhat. Loňská premiéra se vydařila, jen za dopoledne na akci zavítalo přes 1 100 školáků,“ poznamenal předseda komise Mach.

Festival láká děti i dospělé
14.06.2023