zpět na tiskové zprávy

Leží v nemocnici, do bytu se mu nastěhovala nezvaná návštěva

Leží v nemocnici, do bytu se mu nastěhovala nezvaná návštěva
Vyškov – Už takhle musel snášet útrapy své těžké nemoci a dlouhotrvajícího pobytu v nemocnici. V jeho bytě se navíc usadili bezdomovci. Vše na začátku září odstartovalo oznámení ženy, že se v bytě jejího souseda v Tyršově ulici zřejmě střídá nezvaná návštěva.

Oznamovatelka vyškovským strážníkům sdělila, že soused leží zhruba dva měsíce ve vážném stavu v brněnské nemocnici. Pojala podezření, že mu při jeho odvozu někdo sebral klíče od bytu, a teď v něm přebývá s dalšími lidmi. „Podařilo se nám potvrdit od sestry souseda, že se muž skutečně nachází ve vážném stavu a není schopný komunikace. Samozřejmě se jí zároveň nelíbilo, že by v bytě bratra měl někdo bez jeho přítomnosti bydlet. Na místo tak vyrazila hlídka kolegů, kteří dotyčné vyzvali, aby si sbalili své věci,“ popsal velitel vyškovských strážníků Petr Sedláček.

Dvojice byt dobrovolně opustila. „Klíče od bytu a vchodu do domu jsme na žádost sestry souseda předali oznamovatelce s tím, že se postará o prozatímní údržbu bytu,“ doplnil velitel.  

15.09.2023