zpět na tiskové zprávy

Opilci obtěžují i v době adventu. Jeden rozbil dveře do obchodního domu

Opilci obtěžují i v době adventu. Jeden rozbil dveře do obchodního domu
Vyškov – Sice má hlavní slovo shánění dárků či pečení cukroví, mnozí si přesto dokáží vychutnat hlavně atmosféru adventu a blížících se svátků. Jiným je úplně jedno, jaký je měsíc a pokračují se svými nezřízenými alkoholovými orgiemi. Opilci opakovaně zaměstnávají záchranáře, personál v nemocnici i městskou policii. Právě vyškovští strážníci řešili v posledních týdnech znovu velké množství opilých lidí.

Například v polovině listopadu dvakrát ve stejný den zasahovali v jednom z vyškovských obchodních domů. Nejprve v podvečer zaměstnankyně oznámila, že mají ve vestibulu opilého muže, který se nevhodně chová. Nakonec skončil v poutech a u policistů z obvodního oddělení. „Uběhly dvě hodiny a hlídka vyjížděla na stejné místo k žádosti, že v nákupním centru spí opilý muž. Strážníkům sdělil, že čekal na kamarádku a únavou usnul,“ uvedl velitel Městské policie Vyškov Petr Sedláček.

Obchodní dům si zřejmě oblíbil, protože na konci listopadu stejný muž rozbil vstupní dveře do prodejny. Znovu u toho sehrál roli alkohol. Ostraha hlídce popsala, že se dotyčný nějakou dobu v prodejně zdržoval a popíjel u toho alkohol. „Následně začal být agresivní, jeho chování se stupňovalo, a nakonec pěstí udeřil do vstupních dveří prodejny a tím je poničil. Třicetiletý muž se před strážníky bránil, že ohledně poškozených dveří o ničem neví a že jen čeká na svou přítelkyni,“ zmínil velitel s tím, že škodu zástupce prodejny vyčíslil v řádu desítek tisíc korun. Z důvodu podezření ze spáchání trestného činu strážníci celou věc postoupili k dalšímu šetření státní policii.

Poslední listopadový den a oznámení, že na Masarykově náměstí upadl na silnici opilý muž. Měl si přivodit zranění hlavy. Hlídka na místě našla muže s krvavým zraněním nosu. Na místo musela sanitka. Orientační zkouška ukázala 2,35 promile alkoholu v dechu.

Sobota 2. prosince a prakticky totožný scénář. Městská policie obdržela oznámení, že se na kruhovém objezdu u Tržiště válí nějaký pán. Nebyl schopný vstát, několikrát celou vahou upadl na zem. „Čekal ho tak převoz do vyškovské nemocnice. Nadýchal téměř tři promile,“ doplnil Sedláček.

V úterý 12. prosince večer pak opilý muž polehával na nedalekém kruhovém objezdu u Agrodomu. Ve stejný den, ale už krátce po poledni hlídka strážníků asistovala u zraněné ženy na Tržišti. Podle jejích slov do ní měl někdo strčit, až upadla na zem. Zranění hlavy si vyžádalo převoz do nemocnice. Dechová zkouška u ženy nicméně ukázala výsledek 3,71 promile.

15.12.2023